Apskats: Bound – skaistums ir dejā

Apskatsbound22

Bound ir kā savvaļas mežs, kas ļauj ieelpot tīro, svaigo gaisu no nepārtrauktā piesārņojuma, jo tā piedāvā oriģinalitāti videospēļu industrijā. Nav daudz tādu spēļu, kas atkāpjas no vardarbības temata un pievēršas kam relaksējošam un skaistam. Bet Bound ir viena no tām…

Jau pirmajās minūtēs mani apņēma emociju gamma. Sensatīvā melodija un skaistais dabas apvārsnis mani aizskustināja, kas vienlaikus ieinteresēja sižeta turpmākajā attīstībā.

Tu vadi sievišķu būtni, kura cenšas glābt savu māti un valstību. Valstībā ir ieperinājies kāds briesmonis, kas ir jāaptur pirms viņš to iznīcina. Tādējādi procesa laikā Tev būs jāšķērso dažādi šķēršļi, lēkājot, kāpalējot un veicot citas darbības.

Spēle izceļas ar interesantu elementu – dejošana. Teju vai jebkur ir iespējams dejot un vērot, kā šī noslēpumainā būtne veic skaistus deja soļus. Pat nevadot tēlu – tēls kaut ko tajā mirklī darīs, radot ilūziju, ka viņa ir reāla. Šie dejas soļi spēlē ļoti lielu lomu, jo bez tā nevarēsi pieveikt šķēršļus, kā arī atvairīt lietas, kas šķietami nevēlas, lai Tu nokļūtu tālāk.

Šīs lietas ir kā sastāvdaļa, struktūra no noslēpumainības pilnās pasaules. Tie kalpo kā pretinieki, kas traucē būtnei pārvietoties. Tās izpausmes ir visai unikālas, kuras ir grūti vārdos aprakstīt. Atliek vien pašam to piedzīvot.

Jāatzīmē, ka izpildot attiecīgu akrobātisku kustību kā ritentiņš spēs atbaidīt šīs lietas. Savukārt veicot dejas kustības – ap būtni izveidosies tāds kā aizsargvairoks, kas uz laiku viņu pasargās no briesmām. Tas lieti noder situācijās, kad Tevi ieskauj lietu mākonis.

Pats spēles process ir vienkāršs – jānokļūst līdz mērķim. Taču katrā līmenī darbība ir identiska. Jālēkā, jādejo, un jānokļūst līmeņa gala punktā, kas pakāpeniski atklāj stāsta detaļas. Un tas vairākkārt atkārtojas – vienīgi mainās līmeņa vizuālais izskats un dažbrīd ceļš kļūst sarežģītāk pārvarams.

Bez tam to visu papildina neierasta kameras funkcija, kas seko līdzi spēlētājam, liekot dažreiz apjukt un apgriezt pasauli ar kājām gaisā. Šis fenomens ļauj uz ādas izjust nelielu haosu telpas uztverē. Bet pie tā var diezgan ātri pielāgoties.

Taču jāsaka, ka līmeņa dizains ir visai interesants, lai tas rastu vēlmi tajā vēl pabūt, jo spēles pasaule sastāv no kvadrātveida objektiem – dinamiskā un nepārtrauktā mijiedarbībā. Līmenis un pasaule ir vienā nemitīgā kustībā, kur pārvietojas objekti, viens no otra attālinās, citi viļņveidīgi kustās. Vārdu sakot tādu veidu pasauli un līmeņa dizainu videospēlēs nebiju manījis. Par to vien spēļu izstrādātājus Plastic var uzslavēt – par tādu savdabīgu izdomu un ideju.

Arī vizuāli tā ir ļoti skaista un atmiņā paliekoša. Mākslinieciski tas ir skaists darbs, kurā tiek izmantotas košas krāsas un specifiski efekti. Tādi efekti, kas iespiežas atmiņā. Katrs līmenis atšķiras ar krāsu variācijām. Tā rezultātā, sniedzot attiecīgā līmenī cita veida pieredzi un piedzīvojumu.

Kopumā Bound ir kā pasaka. Skaists, emocionāls un relaksējošs piedzīvojums caur kā spēlētājs iet cauri.

Spēle nav gara. Man to iziešana prasīja tik vien pāris stundas. Kaut arī process atkārtojās, man bija visai intriģējoši sekot sižeta līnijai, kas vēstīja stāstu, par kuru bieži vien ikdienā neaizdomājamies. Tikai beigu beigās es atskārtu, kas notiek. Bet tad bija par vēlu, jo tad es neko vairs nevarēju mainīt.

Informācija par spēli:
  • Izstrādātāji: Plastic Studious, SIE Santa Monica Studio
  • Izdevējs: Sony Interactive Entertainment
  • Žanri: Platformeris,
  • Platformas: PlayStation 4
  • Iznākšanas datums: 2016. gads, 16. augusts
  • Vecuma ierobežojums: +7
Konsoles.lv vērtējums:

 

*SNIEDZ ATBALSTU KONSOLES.LV*

Bound

8

Spēle, kas liek iegrimt citā, skaistā un emocionālā pasaulē

8.0/10

Plusi

  • Oriģināls stils
  • Līmeņa dizains
  • Lieliskas animācijas
  • Dejošanas elements

Mīnusi

  • Vienveidīgums līmeņa uzdevumā

Author: Oskars Miķelsons

Bez mitas rakstu, domāju, organizēju, plānoju, montēju, kasu pauri, lai veidotu foršus darbus "Konsoles.lv". Mīļākais dzēriens, ko ieņemt ir kakao. Un, ja vēl pa rokai ir šokolādes cepumi - es gar zemi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *