Apskats: The Last of Us Part II – videospēle mani šokē!!!

Konsoles.lv

The Last of Us Part II ir iemesls, kādēļ cilvēki spēlē videospēles…

Spēles laikā es ar roku saķēru savu muti… Vairākas reizes! Brīžiem nespēju aptvert to, kas nupat notika. Apstulbis, apjucis un šokēts skatījos televizora ekrānā, jo bieži redzētais lika man izjust nepatiku, riebumu, bēdas, kā arī patīkamus mirkļus un iegrimt dziļās pārdomās.

Naughty Dog demonstrē, ko spēj piedāvāt videospēles

Spēļu veidotāji Naughty Dog ar The Last of Us Part II ir paveikuši lielisku darbu, kas ataino to, ko spēj piedāvāt videospēles. Naratīvs ir dziļākais spēles elements, un šādu stāstu neesmu iepriekš piedzīvojis, jo tās struktūra ir vienreizēja – gan hronoloģiska, gan asinhronoloģiska, gan citi pasniegšanas veidi, lai spēlētājs iedziļinātos vēstījumā.

Iespējams, spēle ir pārlieku gara. Divreiz, teiktu trīsreiz garāka par pirmo The Last of Us daļu. Bet saprotu kādēļ, jo spēlētājs nespētu piedzīvot šo satriecošo piedzīvojumu ar īsāku stāstu ilgumu. Tas nebūtu iespējams. Līdz ar to, mums ir iespēja ilgāk pabūt ar personāžiem un veidot ar viņiem lielāku saikni.

Konsoles.lv

Vienīgais, kas man stāstā dažreiz nepatika ir dialogi. Īsfilmiņu laikā tie šķiet vienkārši, taču aktieri ierunātās balsis izglābj situāciju. Turpretī spēles procesa laikā tā vien nākas domāt, ka dialogi starp personāžiem ir primitīvi, radot iespaidu, ka sarunas ir ieliktas tikai tādēļ, lai aizpildītu klusumu.

Man likās, ka redzu nākamās paaudzes videospēli

Pirmajās spēles stundās man likās, ka redzu nākamās paaudzes videospēli, jo spēles geimplejs ir ļoti reālistisks. Ellija izmisīgi skrien, klusām pārvietojas, un to dara nervozi, un viņa tiešām ticami elpo, elso un uztraucas. To var sajust. Arī pretinieki satraukti elpo, kad tevi meklē. Tas man bija pārsteigums. Viņi savā starpā sarunājas un pārdzīvo, ja kāds no viņiem aiziet bojā. Pretinieki spēj pamanīt arī tavus sabiedrotos. Viņi, meklējot tevi, mēdz arī atskatīties pār plecu. Un suņi! Kā viņi tevi saož un meklē sagādāja man jaunu spēlēšanas stilu, lai slēptos no ienaidniekiem.

Konsoles.lv

Apšaudes ir ļoti dzīvīgas. Mēdz būt gadījumi, ka ar snaiperi iešauju pretiniekam un viņš nokrīt agonijā, pamatīgi kliegdams. Viņš tā kliedza, ka šķita, esmu nogalinājis īstu cilvēku. Pat palika žēl. Tāpat arī, saķeru pretinieku, kas izmisīgi cenšas izkļūt no manām skavām, un tad ar nazi ieduru viņam rīklē. Nepameta sajūta, ka atņemu dzīvību reālam cilvēkam nevis virtuālai būtnei, jo spēle galināšanu parāda ļoti skarbi un nežēlīgi.

Nepameta sajūta, ka atņemu dzīvību reālam cilvēkam nevis virtuālai būtnei

Pieverot acis rupjām nepilnībām grafikā, kur beigu daļā vietām novēroju, ka pazūd zāle un citi objekti, sākumā domāju, ka The Last of Us Part II grafiski neizceļas. Bet redzot apbrīnojamo detalizāciju, kur katrs spēles nostūris ir nostrādāts līdz pašai sīkumainībai, gāza manus iepriekšējos uzskatus. Ieejot kādā mājā, tā nav tukša un bezpersoniska, bet tajā var sajust cilvēka garu. Kādam istabā mētājas sērfošanas dēlis, apbalvojumi, kausi, grāmatas, plakāti, zābaki, zobu birstes, zīmuļi, sūklis, bildes un citu sīku lietu, kas ļauj pateikt, kāds cilvēks šajā mājā ir dzīvojis.

Katrā spēles vietā uzturējos ilgāk nekā bija nepieciešams tikai tādēļ, ka detaļas, ko var saskatīt The Last of Us Part II pasaulē ir ļoti interesantas. Tādēļ mani pārņēma ziņkāre izpētīt konkrēto lokāciju padziļinātāk. Pētot, var vairāk uzzināt par stāstu un jaunus faktus par reālo pasauli, kas spēlētājus izglīto, piemēram, skaņu ātrumu ūdenī un uz sauszemes. Taču biju dusmīgs, ka aizejot pārāk tālu, atverot durvis vai ieejot šaurā vietā, piepeši atpakaļ netiec, un daļu vietas paliek neizpētīti.

Konsoles.lv

The Last of Us Part II ir viena no visu laiku labākajiem meistardarbiem videospēļu industrijā

The Last of Us Part II ir viena no visu laiku labākajiem meistardarbiem videospēļu industrijā. Cienījams darbs ir ieguldīts spēles geimplejā, radot realitātes sajūtu. Detalizācijā un grafikā, kas brīžiem ir fotoreālistisks. Skaņā, kur var apkārt skaidri sadzirdēt vairākus skaņu avotus, kaut kas čīkst un būkšķ. Un stāstā, tas ir unikāls un mani aizķēra tā, ka neatminos nevienu spēli, kas būtu licis manam ķermenim tā reaģēt pret videospēlē notiekošo.


Paldies par spēli saku PlayStation Latvija un Ogilvy

Iepriekšpasūti The Last of Us Part II (57,99 EUR) caur LoveGame.lv

The Last of Us Part II

10

The Last of Us Part II ir viena no visu laiku labākajām videospēlēm, kas spēlētājam piedāvā izjust dziļu stāstu un dažādas emocijas uz savas ādas. Grafika, geimplejs un skaņa ir augstā līmenī, kur tikai var apbrīnot spēļu izstrādātāja Naughty Dog talantīgumu.

10.0/10

Author: Oskars Miķelsons

Bez mitas rakstu, domāju, organizēju, plānoju, montēju, kasu pauri, lai veidotu foršus darbus "Konsoles.lv". Mīļākais dzēriens, ko ieņemt ir kakao. Un, ja vēl pa rokai ir šokolādes cepumi - es gar zemi.

11 thoughts on “Apskats: The Last of Us Part II – videospēle mani šokē!!!”

  1. Oskar, neuztver šo bagi personiski, bet silti sveicieni no latviešu valodas skolotājas. Pie rakstīt prasmes Tev vēl ļoti nopietni jāstrādā.

  2. es ļoti ceru, ka vinnēšu šo spēli konkursā 😀 vēl pirmo spēli esmu tikai trešdaļu izgājis,bet šī ir must have!

    1. Dzekan, varu tikai ieteikt iziet pirmo daļu pirms spēlē otru, jo tas spēcinās un paspilgtinās stāstu 🙂 . Ja nebūtu spēlējis pirmo daļu, diez vai šajā spēlē tik ļoti justu līdzi personāžiem.

          1. Lieta tāda- daudziem vairāk interesēs, par ko ir stāsts. Redzēs, kā veidotāji iesaistīs Dzhoelu. Grafika un combat arī man interesē, bet svarīgi būs, ar kādu mērkji geimeriem būs tās daudzās stundas jāsvīst.

  3. Tātad nekādas seksuālo minoritāšu propagandas, vai kādas citas modernās kustības muļķības nebija, vai arī ne tik ļoti uzsvērtas, kā varēja noprast no baumām/līkiem?
    Par spēles garumu esmu priecīgs, jo pirmā daļa tik labi un raiti rullējās, ka gribējās vēl, protams, ne to daļu, kur tiki emocionāli sagrauts, kas, cik noprotams, arī šajā daļā neizpaliek ar uzviju.

    1. Tas viss vēl ir zem embargo un par to ir liegts runāt apskatos. Apskatos ir atļauts runāt par aptuveni 4 stundām no visas spēles, kas ir pašā sākumā.

  4. Stipri nepiekritu. 10/10? Tik sliktu stastu nebiju gaidijis. Nav brinums, kas tagad notiek internet vide saistiba ar sho speli. Stasts fufelis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *