25 Jūn 2020 04:29
Arī es esmu spēli izgājis un domas mainīju.
Pa pozetīvo varu atzīmēt, ka grafika ir līmenī, detaļas, fizika, mehānika, tas viss ir super, nav kur piesieties.
Pa negatīvo varu teikt, ka ND visu ir sačakarējuši sižeta plānā. Pat rasisms ir pieminēts, attiecībā pret aziātu, Dinas bijušo draugu. Trauslā mazā Ellija pa pieciem gadiem iegrimusi depresijā un vada tikai viena emocija un ta ir atriebība pa jebkādu cenu.
Veco personāžu raksturi arī izmainīti uz slikto pusi, kā piemēram Tomijam.
Ebija satiekot Džoilu, atpazīst viņu bez jebkādas loğikas un paskaidrojuma.
Džoila uzvedība arī izmainīta uz slikto pusi, ja pirmā daļā viņš bija noslēgts un piesardzīgs, tad šeit, pilnīgi atklāts svešiniekiem, kas jau neiet kopā ar pirmo daļu, Džoila būtību.
Ellijas attiecības ar Dinu, kā tās atīstijās arī ļoti vāji paradīts.
Ar jauniem personāžiem arī bēdigi, viņi visi man tādi tukši likās, izņemot tos mazos, kurus izglāba Ebija.
Runājot par pašu Ebiju, vizuāli nepievilcīga, bet ne tas ir tas galvenais. Viņas motivi man bija saprotami, bet viss kas notikās ap viņu, viņas komandu, tur daudziem notikumiem loģikas nav. Vāji paskaidrots, vai arī vispār nav paskaidrots.
Vēl daži personāži, kuri jau bija no pirmās daļas, otrā daļā, sajūta tāda, ka tie tur ielikti, lai tikai tur būtu.
Pats Ebijas un Ellijas stāsts ari pasniegts nepareizi. To visu vajadzēja darīt paralēli, jo šobrīd visa spēles otra puse tiek pārņemta ar Ebiju un Ellija paliek otra plānā.
Spēle man emocijas izraisija sākumā un beigās, bet vidus, visas tās garās stundas ir tukšas.
Kā vienu lielu plusu varu tik atzīmēt, ka spēle parāda, ka tur nav laibais vai sliktais, bet katram ir savs motīvs. Diemžēl, tikai pa vidu tam visam ir tukšums, ļoti neveikli pasniegts.
Mans vērtējums 4.5no10
Part2 es salidzinu ar supercaru, kuram ir nokauts motors. Vizuāli ir, bet tad kad iesēdies iekšā, gaidi mežonīgu paatrinājumu, bet čuš, uz priekšu neiet.