24 Feb 2019 21:56
Sākšu ar to, ka šī nav spēle kuru ar nepacietību gaidīju, bet gan tika iegādāta digitāli ar čomu "pie reizes" kopā ar Far Cry un The Division 2.
Pašlaik spēlē esmu pavadījis jau gana laika, lai saprastu kas kur atrodās un kāds ir - story, misijas veidi, loots, ieroči, customization utt. Ir 4 veidu Javelin (ironman tērpi ar kuru lidināties un karot) un Tu izvēlies sākumā vienu no četriem klases tipiem ar ko spēlēt, pēc noteikta level sasniegšanas Tev ir iespēja atklāt un izvēlēties nākamo un tā tālāk, līdz ir visi četri.
Sākot ar labām lietām, kas patika - grafika spēlē ir skaista un freeplay ļauj tiešām izbaudīt plašumus un lidošana Ironman tērpā dod gandarījuma sajūtu izzināt, kur kas atrodās un kādi mošķi kur tusē, lai varētu ar saviem raķešmetējiem viņus uzspridzināt un redzēt "mini" atombumbas sprādzienus no tavas šaušanas. Pats izvēlējos sākuma spēlet ar Colossus Javelin, kam ir ierocis kas spļauj 1000RPM, un kad ar to šauju jūtos kā dzelzs Rembo, kur atliek tikai kliegts uz TV, kad lodes sāk spļaut.
Diemžēl priekš manis, izņemot to kas augstāk rakstīts nekas cits nelikās spēlē labs. Jau pašā sākumā ko pilnīgi visi pamanīs un sāks krist uz nerviem ir - NENORMĀLI LOADING screeni, rodas sajūta ka loading screeni reizēm ir pat garāki nekā pati misija grupās kurā pievienojies, misijas kuras jāiet visas liekas vienādas, vai nu kaut kas jāatrod, vai nu kaut kas jāaizsargā and thats it. Vismaz pēc elites/bosa nosišanas šķiet ka būs amazing loots, kas šo visu attaisnos? - Nē, jo loot sistēma ir pilnīgākais m*sls, kas neattaisno ieguldīto laiku uzvarā un liktu galvā noskanēt vārdiem - damn.. tas bija tā vērts, un kas man vēl pietrūkst, lai upgreidotu savu dzelzsveci.
Pirmais ko atklāju, kas mani šokēja ir Javelin vizuālais customization - tas ir nekāds. Tevi ir iespēja uzlabot tikai 2 veidu armoru katrai detaļai - rokām, rumpim, kājām, un tas pats ir JĀPĒRK, tā nav lieta kas var izkrist no bosa, vai savākta lootā, tieši tā - tas ir jāpērk par "ingame currency Coins" vai par $$$ shardiem, lai neieslīktu detaļās, tas ir nenormāks grinds, lai varētu kaut ko nopelnīt Coinos lai vispār kaut ko uzkraftotu uz end-game līmeņa - ieročus/ieroču veidus/skillus.
Ieroču veidi ir briesmīgi, grūti noticēt ka spēlei kuru izstrādā 6 gadus, var būt tik maza izdoma ieroču veidos un statos, jo pēc katras izietas misijas Tu lootā saņem pilnīgi to pašu ieroci vai līdzīgu ar minimālu statu uzlabojumu, tikai tagad tavs DMG būs nevis +67, bet +69, kas šķiet WTF, tak var būt nedaudz rewarding tas viss pasākums..
NPC dialogs ir vienkārši kretinējoši bezjēdzīgs, visas tās sarunas "kur vari izvēlēties atbildi" ir tik bezjēdzīgas... ka es pēc 1h spēlēšanas sāku skipot visas "optional" sarunas, lai tikai tie NPC aizvērtos un dotu man reputāciju. Ja visi sašūmējās par Andromeda briesmīgajiem facial animation, tad te NPC facial expression ir vnk bomba, tas ir tīk ļoti pārspīlēts, ka zūd sajūta, ka normāls cilvēks tādas mīmikas vispār taisa.
Lai neizplūstu tālāk par lietām, kas šķiet kaitinošas, neizstrādātas līdz galam, iztrūkst, ir liekas, ir par maz, nepatīk, tad spēli vērtēju kā ļoti vāju, un vai patchi (vakar iznāca patch uz 10GB) to varēs atrisināt? redzēsim.
Mans personīgais spēles vērtējums ir 3/10