Battlefield augšāmceļas, ko Call of Duty dos pretī?

Kaujas lauks 2042

Trīs gadus Call of Duty varēja laistīties zvaigžņu gaismā, katru gadu izdodot jaunu spēli, kur cilvēki to no veikaliem izgrāba kā traki. Taču pēc Battlefield 2042 atklāšanas zvaigznes sprāgst un iestājas haoss …

Šajā brīdī, šķiet, ka Battlefield 2042 ir pārņēmis vadību un uzmanību savās rokās. Kādu laiku neesam redzējuši jaunu Battlefield spēli, un daļa cilvēki skaitīja lūgšanas, lai tas beidzot notiktu. Tādēļ Battlefield notikums ir krietni aizraujošāks nekā kārtējais Call of Duty, jo mēs visi zinam, ka tas nāk un iet bez jebkādas ilgas gaidīšanas.

Spēlējot katru gadu jaunāko Call of Duty ir tā pat kā ēst katru dienu vienu un to pašu zemeņu saldējumu, kad vienkārši tas vairs vēderam nepatīk.

Ar ko pēdējā laikā Call of Duty izceļas? Vienīgais, kas man nāk prātā ir veiksmīgi radītais Warzone (Battle Royale), kuru spēlē vairāk kā 100 miljoni spēlētāju. Tas ir apsveicami, bet nekas jauns, jo to sākotnēji aizsāka tā īstā māte PUBG 2017. gadā. Tas arī viss. Call of Duty piedāvā vienu un to pašu bez piepūles radīt ko unikālu.

Battlefield gadījumā ir citādāk. Ar katru spēli DICE cenšas Battlefield padarīt īpatnējāku. Bad Company – neredzēta iznīcināšana. Battlefield 3 – nebijis reālistiskums. Battlefield 4Levelution tehnoloģija (brūk debesskrāpji). Un Battlefield 2042 Portal režīms, kur ikviens interesents var radīt savu kaujas lauku. Viņi vienmēr ir motivācijas pilni un radoši veidot ko interesantu, teiksim, izkāpj ārpus rāmjiem.

Saprotu, ka Call of Duty ir liela fanu bāze, tādēļ viņiem ir galīgi pie kājas, ko es te skribilēju.

Lai kāda būtu videospēle, viņi to pirks nedomājot. Kuram vispār interesē oriģinalitāte un inovācija? Dodiet man ieroci un pretinieku, kam salaist svina lodes, un man ar to ir gana.

Bet tas ir tikai laika jautājums. Kļūstot vecākam un pieredzejušākam geimerim tev jau ir līdz kaklam process, ko jau esi pieredzējis bezgalīgas reizes. Tieši novitāte ir tas, kas ievieš spēlēs svaigas vēsmas un notur interesi. Tā rezultātā Battlefield 2042 manī atkal ir radījis sajūsmu par pirmās personas šaušanas spēli, pasakoties Portal, lielajam tornādo un noslēpumainajam Hazard Zone. Pēdējo reizi haipu par šaušanas spēli sajutu tikai 2016. gadā Battlefield 1.

Call of Duty nav vāja franšīze, jo videospēles ir ļoti labas, kvalitatīvas, kas piedāvā tīkamu daudzspēlētāja un iespaidīgu stāsta režīmu. Taču, cik ilgi spiedīsi no arbūza sulu, ja no tā vairs nav ko spiest? Ir pienācis pēdējais sulas piliens un atbildīgajiem par Call of Duty projektu ir jāsāk kaut kas kardināli mainīt. Uzdrīkstēties ieviest ko jaunu. Nebaidīties no kļūdām. Nevis špikot no citiem un implantēt to savā garadarbā, piemēram, no PUBG Battle Royale un līdzīgas kaujas ar kara transportlīdzekļiem no Battlefield. Dodiet tiem pretī to, ko viņi nevar dot citiem!

Author: Oskars Miķelsons

Bez mitas rakstu, domāju, organizēju, plānoju, montēju, kasu pauri, lai veidotu foršus darbus "Konsoles.lv". Mīļākais dzēriens, ko ieņemt ir kakao. Un, ja vēl pa rokai ir šokolādes cepumi - es gar zemi.

One thought on “Battlefield augšāmceļas, ko Call of Duty dos pretī?”

  1. Battlefield manā skatījumā ir baigā kaka! Ne viens no viņiem, mani nav spējis online noturēt, vairāk kā trīs spēles. Runājot par Battlefield 2042, es pat traileri nespēju līdz galam noskatīties.
    Neesmu baigais šūteru fans, bet Call of Duty pameiģināju, āķis bija lūpā un vēl jo projām to spēlēju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *